dilluns, 25 de febrer del 2008

L'Ajuntament d'Arenys de Munt aprova una moció en contra de la tortura


El ple municipal d'Arenys de Munt ha aprovat una moció contra la tortura a l'estat espanyol i per la derogació de la llei antiterrorista. La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) va presentar la moció i va comptar amb el suport d'AM2000 i ERC. El PSC va votar en contra i CiU es va abstenir. D'altra banda, el ple també va aprovar sumar-se a la campanya "Decideixo Decidir", moció presentada també per la CUP.

Pel que fa a la moció en contra la tortura, la CUP la va presentar arrel dels darrers casos que s'han produït a Euskadi i al Principat en que s'han realitzat tortures per part dels cossos policials de l'estat espanyol i que han estat denunciades per diferents organismes internacionals els quals atribueixen aquestes tortures a la legislació particular de l'estat espanyol en matèria de terrorisme i que no existeix en els països de tradició democràtica.

CiU es va abstenir perquè va considerar que són casos puntuals que s'han d'estudiar un a un i no derogant una llei, malgrat això es va donar llibertat de vot als seus regidors. El PSC va votar en contra sota l'argumentació que ells han tingut víctimes del terrorisme i consideren que ja és correcte que s'apliqui aquesta llei i que es pugui torturar encara que sigui en contra dels drets humans. La moció es va aprovar amb vuit vots a favor (AM2000, ERC, CUP), tres abstencions (CiU), i dos en contra (PSC).

El ple també va aprovar la moció de la CUP de donar suport donar suport a la campanya "Decideixo Decidir" que ha estat iniciada per les plataformes: Plataforma pel Dret de Decidir i Sobirania i Progrés. En aquesta moció els socialistes es van abstenir pel caràcter independentista d'aquestes plataformes. La resta de partits del consistori varen votar a favor. Onze vots a favor (AM2000, ERC, CiU, CUP) i dos 2 abstencions (PSC).