divendres, 8 de febrer del 2008

Col.lectiu Català Sempre


...en favor de la llengua, el que no fem nosaltres no ho farà ningú.


El 28 de Desembre del 2006, el professor Joan Solà va publicar un article al diari Avui amb el títol “Plantem cara” en el qual, de manera contundent, denunciava la greu situació de la nostra llengua i també la falta d’actituds decidides en la seva defensa. Tot seguit , altres articles i també moltes cartes al director es van solidaritzar amb el contingut de l'esmentat article reclamant, també, la creació d’un “moviment civil” que reacciones en front d’aquesta greu situació. Finalment el 3 de març, al diari Avui, va ser publicada la carta d’un col·laborador d’aquest col·lectiu la qual reproduïm a continuació:
“ El 31 de desembre passat, es va publicar una carta meva sota el títol "Ens cal un moviment civil". Posteriorment han estat moltes les cartes aparegudes reclamant engegar aquest moviment. En aprofundir en la conveniència de fer-ho, he considerat que els col·lectius ja existents poden donar resposta a les nostres inquietuds (Sobirania i Progrés, Plataforma pel Dret a Decidir, Omnium Cultural, Plataforma per la Llengua, Coordinadora d'Associacions per la Llengua i d’altres.) De tota manera i coincidint amb moltes persones i professionals de la llengua, considerem primordial potenciar l'hàbit de mantenir-nos sempre en l'ús del català, és a dir, no canviar de llengua. Si aquest hàbit es fa majoritari entre els catalanoparlants, estarem utilitzant l'eina més valuosa i efectiva de què disposem. Com que aquest capteniment no és fàcil, ens proposem crear un col·lectiu, la finalitat del qual, serà ajudar a superar les dificultats que comporta aquesta actitud així com generar un sentiment de solidaritat entre les persones que compartim el mateix objectiu. Rebreu més dades sobre aquest projecte si envieu un missatge a ……. «
Així ha començat aquest projecte. Compartir les nostres idees i experiències, és el que més pot ajudar-nos en la manera que hem triat d'afavorir l'ús social del català. Gràcies a tots els que ja us hi heu afegit. Totes i tots, si som conscients de la nostra responsabilitat, hem d'adoptar aquest hàbit lingüístic i aconsseguir que el col·lectiu "Català Sempre", sigui cada vegada més nombrós.
Per adherir-vos, envieu un correu a:_catala@sempre.cat_sereu molt benvingudes / benvinguts.

1 comentari:

JFC ha dit...

Company benvingut a la catosfera, ja pràcticament hi som tots.
Una persona tant activa com tu feia extran no vorer-te per aquí..
Encara que he sentit a dir que ara estàs enamorat.. tot i que sempre havia pensat que mai ho havies deixat d'estar.
Ja t'he enllaçat al meu bloc. Salut Company
Jordi Ferrer, Formentera