divendres, 8 de febrer del 2008

9 de març, campanya de recollida de signatures pel dret de decidir


L'acció de recollida de signatures prevista per al dia 9 de març, dia d’eleccions generals a l’estat espanyol i d’eleccions municipals i cantonals a l’estat francès, s’emmarca en la campanya “Decideixo decidir”, promoguda per la Plataforma pel Dret de Decidir i la Plataforma Sobirania i Progrés, a fi d’instar els diversos òrgans legislatius dels Països Catalans que reclamin la competència de fer referèndums, és a dir, consultes populars vinculants.

La decisió dels ciutadans i ciutadanes del nostre país de sortir al carrer dient que volem decidir el nostre futur amb llibertat s’emmarca en l’exercici de la radicalitat democràtica exigible a qualsevol govern que s’autodefineixi com a demòcrata. La democràcia ha de permetre exercir el dret a convocar referèndums, inclòs el dret de convocar un referèndum d’autodeterminació per decidir sobre la nostra sobirania nacional.

Les mobilitzacions del 18-F de 2006 i 1-D de 2007 pel dret de decidir de la nostra nació i sobre les infraestructures han estat un primer pas d'expressió col•lectiva d'aquesta voluntat.

La recollida de signatures que es farà arreu del país anirà acompanyada de la venda de mocadors vermells amb l’anagrama “Dd!” que, a més de simbolitzar la unió del poble davant l’impediment actual que no ens deixa exercir els nostres drets, servirà per autofinançar la campanya.

La nostra acció és planteja de manera autoorganitzada i lliure des de la societat civil, al marge de l’acció electoral i dels partits polítics; es tracta de refermar un cop més que SOM UNA NACIÓ I TENIM EL DRET DE DECIDIR.


PROCEDIMENT


L’acció del 9M s’ha plantejat de forma senzilla a fi que la campanya es pugui autofinançar i que la recollida de signatures sigui el més ampla possible, d’acord amb els recursos i la capacitat operativa dels organitzadors. Per això, l’acció del 9M, es basa en un kit fàcil de transportar, el KIT9M, que la Plataforma pel Dret de Decidir s’ha encarregat de produir i que posa a disposició de totes les entitats adherides i a la resta d’entitats, grups i associacions col•laboradores, amb un prepagament de 100,00 € com aportació per al seu cofinançament.

El KIT9M conté

200 butlletes de recollida de signatures
1 senyera per guarnir la taula
1 paquet de bolígrafs
1 paquet d’adhesius per reforçar la campanya i decorar el KIT9M
1 manual d’instruccions amb telèfons de contacte on poder consultar dubtes i rebre assessorament jurídic en cas que sigui necessari.
1 argumentari de campanya per donar raó dels objectius a qui ho demani

I, finalment
100 mocadors vermells estampats amb el logo de la campanya “Dd!”, que es poden vendre a 2 euros cada un.

El KIT9M, es podrà obtenir sol•licitant-lo a través de la web de la campanya www.decideixodecidir.cat omplint el formulari i fent el prepagament, via transferència bancària al CC de la Plataforma pel Dret de Decidir nº 2100 3084 85 2200396681, anotant el nom de la Entitat que el sol.licita, a fi que es pugui verificar.

S’acordarà un sistema de distribució, que es farà públic a la mateixa web i un sistema de retorn de les signatures recollides i liquidació dels mocadors. En principi es preveu que per norma general, la recaptació per la venda de mocadors romangui a mans de l’entitat o grups que participen en l’acció del 9M. En cas de pèrdues es podrà retornar fins al 50% del prepagament, previ retorn del KIT9M amb les signatures recollides.

Com a entitat adherida a la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) que sou, us convidem a organitzar meses arreu del territori pregant-vos que ens informeu de la situació de les mateixes via web a www.decideixodecidir.cat abans del 20 de febrer per tal de poder organitzar i encaixar la seva distribució dins de l’estructura general.

No dubtant de la vostra disposició i voluntat de col•laboració,

Cordialment,

Plataforma pel Dret de Decidir (PDD)
Comissió 9-M