dimarts, 11 de març del 2008

9 anys de Racó Català







Tal dia com avui fa 9 anys Racó Català iniciava el seu camí a la xarxa. Des dels seus inicis com a pàgina personal fins a l'actualitat hi va un gran canvi, i és que Racó Català s'ha consolidat com al quart mitjà digital en català en visites, del conjunt de mitjans digitals en català que s'auditen mitjançant OJD. Fa ja molt de temps que els qui administrem Racó Català hem vist les nostres espectatives superades amb escreix.

Tot això però no hauria estat possible sense els qui feu i els qui fem diàriament Racó Català, tots els qui omplen els fòrums més actius en català de tota la xarxa, amb més de 2 milions de comentaris i més de 82.000 fils diferents, a un ritme de més de 4.000 missatges i 100 fils diaris. Entre tots continuem avançant i aportant referents a l'imaginari col·lectiu català, creant l'autèntic espai comunicacional dels Països Catalans.

Aquest petit miracle digital té molt a agrair a tots els col·laboradors que han contribuït a que tot això sigui possible. A les associacions, les entitats, les agrupacions o senzillament les persones individuals que han ajudat a tirar el projecte endavant. Tècnics, administradors, moderadors i el punt més important, els usuaris, fan que tot això continuï creixent dia a dia, i que la idea de país i de societat que defensen la majoria dels qui en formem part arribi a més gent del nostre país, de Salses a Guardamar. A tots ells el nostre agraïment.

Racó Català també ofereix així mateix allotjament gratuït a tot un seguit d'entitats, associacions i projectes catalans a la xarxa. A dia d'avui ja n'hi ha més de 180, entre ells associacions tant destacades com La Bressola, portals i projectes a la xarxa en català tant importants com Blocat, Catapings, La Crispeta, PPCC.cat, HarryPotterCAT i les pàgines personals de membres de la societat civil i/o cantants, com ara el cantautor Cesk Freixas o el periodista i escriptor Víctor Alexandre.

Com dèiem al 6è aniversari ... "perquè tots nosaltres desitjàvem expressar aquesta manera de veure el món. La manera que tenim els qui fem i els qui visitem cada dia Racó Català. Els qui visitem Vilaweb o Tribuna Catalana, els que ens fiem de Contrastant, llegim El Punt o comprem El Temps. Els qui creiem que, fins i tot ara, hi ha una altra manera de fer premsa i de veure el món que els dels mèdia convencionals. Que hi ha un altre país, una altra manera de fer política, en definitiva, una altra manera de veure les coses. Existim, i tots aquests mitjans en sóm la prova".

Com sabeu també hi ha tota un enorme llistat d'actes i esdeveniments culturals, lingüístics i de territori on Racó Català hi col·labora desinteressadament, com per exemple el Catalunya Acció Sonora, els Premis Enderrock, l'Acampada Jove, el Senglar Rock, el Festour, l'Aplec del Sènia, el Castanyada Rock, el Culturaviva, l'Acampallengua de Mallorca, el Franja Rock, el Festa Means Party o el Festivern, entre molts d'altres -també amb casals, entitats i associacions-. I sense oblidar els sortejos !

A alguns tot això no els fa gens de gràcia, com als nostres amics piscineros d'El Mundo - El Dia de les Balears, que han provat de relacionar-nos -amb més pena que gloria- amb el terrorisme. És també el camí que van provar els seus amics de Baleares Liberal, que ens titllava de "kale borrokas". D'altres, com Ciudadanos, han intentat silenciar-nos, i la "brunete mediàtica" que els acompanya ens ha assenyalat amb el dit. A tots ells els vam dedicar un curs de comprensió lectora molt pràctic. I finalment, com sempre passa en aquest país, alguns que pressuposavem al nostre mateix vaixell ens han fet el buit. A tots ells, i especialment a aquests darrers, els dediquem no només aquest aniversari, sinó tots els que vindran.

Com dèiem el dia de la denúncia dels Ciudadanos: Ací seguim, i ací seguirem.

I per a celebrar-ho, hem organitzat una festa d'aniversari pel proper 5 d'abril, a dos quarts d'onze del vespre. Serà al Via Fora! de l'Espai Manning (Carrer Montalegre 7), just darrera del MACBA -al costat del CCCB-, davant mateix de la Facultat d'Història de la UB, al gòtic de Barcelona, ben a tocar de la Plaça Catalunya i Universitat.

L'entrada és gratuïta, i hi actuaran Feliu Ventura i Cor de Carxofa (Catalina de Sa Pobla, Titot, Brillant, Mireia Mena ...). Us hi esperem a tots !



1 comentari:

Jenifer ha dit...

I truly cherished perusing your web journal. It was extremely all around created and straightforward. Not at all like different websites I have perused which are truly not that good.Thanks alot!