divendres, 28 de març del 2008

15 anys de Via Fora / Nova web



http://www.viafora.cat



El Via Fora ! va neixer al barri de Gràcia de Barcelona l´any 1993 , impulsat per l´ Oriol Creixells Calvet i amb el suport de 50 persones del món cultural , associatiu i polític dels Països Catalans. La intenció era i és crear una xarxa de locals que a part d´oferir un servei de restauració amb productes de la terra , fossin un punt de trobada de la gent compromesa amb el país i un espai de dinamització cultural amb una programació estable.
Els Via Fora! són uns cafès-restaurants on a més de poder degustar-hi productes dels PPCC són un punt de trobada de gent compromesa amb el país i, s'hi organitzen tota clase d'activitats culturals:exposicions, presentacions de llibres, concerts, sopars-tertúlia... L'objectiu del Via fora !, és anar obrint espais semblants a tots els Països Catalans.
En aquests moments hi ha vuit locals i estem treballant per obrir-ne més en els pròpers anys.

Durant aquests 15 anys han passat per el Via Fora! molts artistes i músics com : Brams , Mesclat , Roger Mas , Gerard Quintana , Feliu Ventura , Toni Albà , Pont d´Arcalís , Obrint Pas , Al Tall , Santi Arisa , Matamala , Ocults , Josep Thio , Miquel Gil , Cesk Freixas , Pomada , Carles Belda i els Badabadoc ... i una llarga llista més . Artistes actualment consolidats han fet els seus primers passos als VIa Fora!

Hem organitzat sopars -tertúlia amb gairebé tot el mon polític , cultural i intelectual del nostre país com : Sergi pamies , Miquel Calçada , Toni Soler , Josep Lluis Carod Rovira, Joan Puigercós , Felip Puig , Jordi Sanchez , , Pep Riera , Carles Campuzano , Joan Laporta , Miquel Sellarés , Magda Oranich , Eliseu Climent........
Hem organitzat cursos de Tast de vins , presentacions de llibres , recitals de poesia , Autocars per assistir a manifestacions en defensa de la llengua i cultura catalanes, Cursets entorn de la Història de Catalunya,la Taberna Mediterrania a les rambles de Barcelona i la fira d´arrel tradicional de Manresa .Nits de cap d´any Mítiques amb concert anual de Mesclat en el Centre Artesà Tradicionarius.

Arribar fins on som ara, no ha estat fàcil, però continuem, amb moltes ganes , molta il.lusió i amb la voluntat clara de contribuir a la normalització cultural del nostre país i en definitiva a la llibertat dels Països Catalans.